Dagens PS

Audi lanserar extrema elbilar med galen prestanda

Första generationens Audi TT Coupé
Första generationens Audi TT Coupé. (Foto: Audi mediacenter)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 14 maj 2024Publicerad: 14 maj 2024

Audi TT Evo och Avus Evo, två nya eldrivna sportbilar som ska representera en modern tolkning av klassiska modeller.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Audi tar steget in i en ny era med lanseringen av två helt eldrivna sportbilar: TT Evo och Avus Evo, bekräftar källor “inifrån” till brittiska Car. Båda bilarna ska representera en modern tolkning av klassiska modeller, och ska visa Audis engagemang för innovation och prestanda.

En TT med 700 hästkrafter

Den nya arvtagaren till den ikoniska TT-modellen, TT Evo, väntas bli en sportig 2+2-sitsig coupé med runt 700 hästkrafter. Bilen ska baseras på en plattform som delas med nästa generation Porsche Boxster/Cayman, vilket ska garantera en dynamisk körupplevelse.

Lanseringen av TT Evo är planerad till tidigt 2027 och den kommer att bli en direkt konkurrent till populära elbilar som Tesla Model 3 Performance och Porsche Taycan 4S.

Extrem elbil med galen prestanda

I toppen av Audis elbilssortiment finner vi Avus Evo, en mer extrem och exklusiv modell. Den ska baseras på en separat plattform och leverera 1341 hästkrafter med en räckvidd på över 60 mil.

Batteriet laddas från 10 till 80 procent på 10 minuter, vilket gör den till en av de snabbast laddande elbilarna på marknaden. Lanseringen av Avus Evo dröjer troligen till 2028, men den kommer nog att bli en efterlängtad rival till bilar som Rimac Nevera och Lotus Evija.

Fyrhjulsdrift och avancerad teknik

ANNONS

Båda bilarna väntas bli fyrhjulsdrivna och ha fyrhjulsstyrning för maximal kontroll och stabilitet. De väntas också vara utrustade med avancerad aerodynamik och aktiv fjädring för en behaglig körupplevelse.

Audis satsning på elbilar

Audis satsning på elbilar är ett tydligt tecken på att märket ser en ljus framtid för denna teknik. TT Evo och Avus Evo är bara två exempel på den breda palett av elbilar som Audi planerar att lansera under de kommande åren.

Läs även:

Audis vd: “Det är dags för förändring”. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS