Aston Martin kommer utveckla högpresterande batterier och batteriteknologi med techbolaget Britishvolt. Målet är att hela fordonsflottan ska vara elektrifierad 2030. 

ANNONS

Biltillverkaren har sedan tidigare gått ut med information om att bolaget räknar med att presentera sin första helelektrisk sportbil under 2025, rapporterar Top Gear. 

Vägen framåt är elektrisk

Satsningen på batterier och elbilar går inte att missa hos Aston Martin. Vägen framåt är elektrisk och för att hänga på trenden är bolagets mål att hela fordonsflotta ska vara är elektrisk senaste 2030.

Aston-Martin-Valkyrie
Aston Martins Valkyrie med elmotor eller hybridmotor – om den presenteras i framtiden är det bara att spänna fast säkerhetsbältet. (Foto: Aston Martin)

 

Rätt partner för samarbetet

Aston Martins har gedigen erfarenhet av att bygga bilar. Med hela 109 års erfarenhet av ingenjörskonst och expertis spelade valet av samarbetspartner stor roll.

”I samarbete med Britishvolt tror jag att vi kan skapa ny teknik för att driva ledande Aston Martin-elbilar som kommer att matcha vårt rykte om hög prestanda och ultralyx med de högsta standarderna för hållbarhet.”, säger Aston Martins vd Tobias Moers.

För att lyckas med ta fram batterier räknar Britishvolt med att ha ett nära samarbete med Aston Martin.

”Detta samarbete belyser återigen värdet av att arbeta nära våra kunder för att gemensamt utveckla och tillverka skräddarsydda, hållbara, lokalproducerade battericeller, vilket gör att fordonstillverkare kan leverera överlägsna produkter,” säger Britishvolts grundare och vd Orral Nadjari.

Aston-Martin-vantage
Aston Martin Vantage kan i framtiden komma med nya batteritekniken. (Foto: Aston Martin)

 

Framgångsrik energiomställning

Britishvolt har sedan tidigare ett samarbete med biltillverkare Lotus och det är enligt bolaget vägen framåt för att klara av en framgångsrik energiomställning.

ANNONS
ANNONS

Nu är det Aston Martins tur att ta del av batteriteknologin och om samarbete faller väl ut väntas spännande nyheter om helelektrisk sportbilar.

Om bilar som till exempel nya V12 Vantage eller V8 Valkyrie får batteritekniken – det återstår att se.

Läs mer: F1-bil för gatan – första Aston Martin Valkyrie klar [Dagens PS]