Aston Martin är inte nöjda med utvecklingen under 2019 och slutet av året gav inget lyft utan i stället lägre försäljning, högre försäljningskostnader och lägre marginaler.

ANNONS

Det uppger bolaget i en uppdatering.

”Ur ett handelsperspektiv har 2019 varit ett mycket nedslående år. Även om privatförsäljningen har ökat med tolv procent, vilket är vårt bästa resultat sedan 2007, kommer vårt underliggande resultat inte att leverera de vinster vi planerat trots en lagerminskning hos återförsäljare”, säger vd Andy Palmer.

Bolaget räknar med att det justerade rörelseresultatet, ebitda, blir mellan 130-140 miljoner pund för helåret 2019. Det kan jämföras med 247,3 miljoner pund året innan. Rörelsemarginalen väntas landa på 12,5-13,5 procent, ned från 22,6 procent under 2018.

Enligt Aston Martin-chefen väntar nu ett antal åtgärder som ska vända på utvecklingen, inklusive ett kostnadsbesparingsprogram.

ANNONS
ANNONS

Under tisdagen har lyxbilstillverkarens aktie fallit med motsvarande 10 procent på vinstvarningen, skriver Nyhetsbyrån Direkt, framgår det på Di.se.