Dagens PS

Arga snickaren: ”Kör elbilen på min egen solel”

Anders Öfvergård har börjat köra elektriskt - på egen solel. Foto: Maths Nilsson
Maths Nilsson
Maths Nilsson
Uppdaterad: 24 jan. 2021Publicerad: 24 jan. 2021

Nu uppmanar ”Arga snickaren” svenska folket att satsa mer på solceller och elbilar.
Anders Öfvergård laddar själv familjens laddhybrid och elbil med egen solel.
– Fler borde satsa på solel, nu kan jag köra helt utsläppsfritt, säger han.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under onsdagen deltog Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård i ett event där han tillsammans med Volkswagens vd Sten Forsberg hämtade folks uttjänta julgranar för att öka intresset för elbilar och grön energi.

Även ”Arga Snickaren” har gått över till elektrisk körning. Familjen har både en helt elektrisk Porsche Taycan och en Volkswagen laddhybrid Han råder också folk att tänka på hela kretsloppet. Anders Öfvergård kör oftast helt utsläppsfritt genom att han laddar sina bilar med solel.

”Arga snickaren” uppmanar fler svenskar att satsa på solel. ”Jag får ingen elräkning längre”. Foto: Maths Nilsson

– Jag har byggt en solcellsanläggning hemma. Jag kan både ladda min elbil och min laddhybrid och dessutom sälja in el till elnätet. Solceller är framtiden och vi utnyttjar bara några få promille av solenergin, säger Anders Öfvergård och kastar upp ännu en julgran på släpkärran.

Även de vinterdagar det är mulet kör ”Arga snickaren” sina bilar på solel, på sätt och vis.

– Jag producerar ett överskott på sommaren som jag säljer till elnätet. Sedan kan man säga att jag lånar tillbaka el på vintern. Fler borde räkna på solel, det lönar sig ofta. Jag får inte någon  elräkning längre, säger han.

Tillsammans med Volkswagen körde han på tisdagen runt i Stockholm och samlade in julgranar med nya elbilen ID.4 för att lyfta intresset för elbilar under parollen ”Grön fortsättning”.

Volkswagens vd Sten Forsberg samlar in gamla julgranar tillsammans med Anders Öfvergård.

ANNONS

Om det nu behövs – intresset för Volkswagens nya elbil ID.4 tycks redan vara mycket stort. Många har läst Dagens PS test av den nya elektriska suv:en och nu avslöjar Volkswagen att de har rekordmånga ordrar av ID.4.

Kan slå försäljningsrekord

– Det handlar om flera tusentals beställningar. Jag kan inte avslöja exakt hur många, men det är ett väldigt stort förhandsintresse för modellen, säger Sten Forsberg när han samlar in granar med ”Arga snickaren”.

Dagens PS test rådde den som kör ofta i halka att vänta ut den fyrhjulsdrivna versionen, åtminstone om du vill köra bilen med dubbfria vinterdäck. Med de breda testdäcken hade bilen en hel del bekymmer i det hala väglaget.

– Den fyrhjulsdrivna versionen presenteras senare i vår, då tror vi att intresset blir än större. Vi tror att ID.4 kan bli vår mest sålda modell i Sverige, säger Sten Forsberg.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS