IT-jättens flotta av självkörande bilar växer sig allt större samtidigt som både Uber och Toyota meddelat att man stoppar alla tester i kölvattnet av dödsolyckan i Arizona häromdagen.

ANNONS

Apple rullar ut allt fler självkörande bilar på Kaliforniens vägar. Baserat på de senaste uppgifterna från delstatens motordepartement, DMV, har bolaget totalt 45 fordon som nu kör runt, rapporterar AppleInsider.

Det innebär att Apple placerar sig på en andra plats bakom General Motors enhet inom autonom körning, Cruise, som har 110 bilar i Kalifornien.

För Apples del har utrullnigen varit explosionsartad. Från att endast ha haft 3 stycken i april förra året, växte man flottan till 27 stycken i januari i år. Och nu bara två månader senare har teknikjätten alltså 45 bilar igång.

Bland övriga konkurrenter har Tesla 39 självkörande bilar och Uber 29 stycken. Samtidigt har Uber temporärt valt att ställa in samtliga körningar med anledning av dödsolyckan i Arizona. Ett beslut som även Toyota nu hakar på, som Dagens PS rapporterar.

ANNONS
ANNONS

Waymo, som är Google-moderbolaget Alphabets enhet inom autonom körning, har skalat ned sin flotta i Kalifornien till fördel för Arizona. Från att ha haft 100 bilar i somras har Waymo idag endast 24 stycken på Kaliforniens vägar.