Även om den svenska sommaren inte är lång blir den extra njutbar i en cabriolet. Extra njutbar blir den också om den är eldriven.

ANNONS

Italienarna har alltid varit bra på design och Fiats 500-modeller är inget undantag. Nu finns de italienska bilarnas symbol för La Dolce Vita som eldriven cabriolet.

Nya 500 C glömmer inte sitt arv och hyllar fortfarande ”Cinquecento” från 1957 i sin stil. Från sidoblinkers med LED-teknik som sticker ut från karossen till den kromade sidolisten. 500-emblemet sitter nu också i fronten.

Utrustad med ett batteripaket på 87 KW har den en räckvidd på 320 km. Används den enbart för stadskörning är räckvidden upp till 460 kilometer. Snabbladdar gör den också, på 5 minuter laddar den 50 kilometer.

Nya Fiat 500 C hyllar sin föregångare ”Cinqueceno” från 1957 (Foto: Fiat).
cabriolet
Sidoblinkers med LED-teknik är detaljer på nya Fiat 500 C (Foto: Fiat).

Elektrisk sufflett

cabriolet
Suffletten är gjord i tyg och öppnas eller stängs på 25 sekunder (Foto: Fiat).

500C är utrustad med en elektrisk sufflett med automatisk drift. Taket kan öppnas och stängas antingen med hjälp av reglagen i bilen nära taklampan, eller med knapparna på fjärrkontrollen.

Något som är praktiskt med den här typen av cabriolet är att suffletten inte behöver öppnas helt. För svalare dagar- öppnar man helt enkelt så mycket som man vill.

ANNONS
ANNONS

Suffletten kan fås i svart, grått eller blått.

Moderniserad interiör

När det gäller interiören så är den moderniserad med skärmar, som på alla nya bilar. Det finns både en 10,25 tums pekskärm och en 7,0-tums skärm för instrumentering.

Det finns även automatisk AC, trådlös laddning för CarPlay/Android och parkeringssensorer.

Den tidigare klädseln utbytt till ett hållbart material i skinnimitation.

500C får också de senaste förarstödssystemen, som dödavinkelvarnare, autobroms, filhållningsassistent och adaptiv farthållare.

ANNONS
ANNONS

Den nya godbiten 500 C är dock inte gratis  Priset börjar på drygt 370 000 kronor för den enklaste varianten men för den snoffsiga Icon blir det över 400 000 kronor. Enligt tillverkarna själva är det den första 4-sitsiga och elektriska cabrioleten på marknaden.

Läs mer här

Läs även: Mercedes börjar använda kiselbatterier [Dagens PS]