Nya Smart #1 är snart här för att utmana konkurrenterna i segmentet små elbilar i SUV-klassen. 

ANNONS

Smart #1 presenterades för första gången under bilsalongen i München förra hösten. Nu testas bilen för fullt i de norrländska skogarna för att vara redo att dyka upp senare i år, rapporterar bland annat Teknikens värld.

Det är ett samarbete mellan ägarna Daimler och Geely för att släppa en helt ny liten SUV som är perfekt för stadskörning.

De bilder som dykt upp har en hel del likheter med konceptbilen. Bilen har designats för att ha en optimal aerodynamik, vilket syns på karossens runda hörn, de infällda dörrhandtagen och en aktiv grill som ger ett imponerande luftmotstånd på 0,29 Cd.

Smart.up
Bilen har så kallade ”suicide doors” som ger en frän look och gör det enkelt att komma in i bilen (Foto: Smart)

 

Smart interiör
Snygg inredning med många alternativ. Passagerarna kan njuta av ett panoramatak i glas som ger mycket ljusinsläpp och har en stämningsfull takbelysning (Foto: Smart)

 

Comeback för Smart

Smart släppte sin första bil för drygt 20 år sedan, men nu är de tillbaka med en slimmad elbil. De tekniska detaljer är få men bilen har en elmotor från Bosch. Den har testats i temperaturer nedåt 40 minusgrader för att verkligen testa batteriuppvärmningen. Bilen kommer troligtvis byggas på plattformen SEA, samma plattform som Volvos kommande lilla elbil, XC20.

Smart.side
En snygg liten elbil för de trendiga och medvetna som gillar stadskörning. (Foto: Smart)

Smart blir en SUV

Smart #1 är en liten SUV, som är betydligt större än föregångaren Forfour. Bilens mått mäter 429 centimeter på längden, 191 i bredd och 170 i höjd, vilket kan jämföras med 349, 164 och 155 centimeter mot föregångaren.

ANNONS
ANNONS

Stora visioner för lilla Smart

Nya Smart #1 använder hashtags för att förverkliga visionen om att bilen ska bli en ny trendsättare inom segmentet liten elbil – precis som originalet 1997.

Mer bilnyheter:

Leasingavtal på bilen? Se upp med räntan! [Dagens PS]