Här är den nya fyrsitsiga hyperbilen som ska utmana Koenigsegg Gemera.
Hennessey Deep Space har sex hjul och sex elmotorer på sammanlagt 2400 hästkrafter.
– Jag tänkte att om fyra elmotorer är bra, kanske sex är bättre, säger grundaren John Hennessey till Robb Report.

ANNONS

Förra året presenterade svenska Koenigsegg den snabbaste fyrsitsiga bilen någonsin i form av Koenigsegg Gemera. Den svenska bilen toppar 400 km/h och gör 0-100 km/h på 1,9 sekunder.

Nu presenterar amerikanska Hennessey ett nytt projekt som kan utmana Koenigsegg om vilken som är den snabbaste fyrsitsiga hyperbilen.

Sätena i Hennessey Deep Sea sitter i diamantform. Foto: Hennessey

Hennessey Project Deep Space får sex hjul. Bilen blir helt elektrisk och har sexhjulsdrift och 2400 hästkrafter. Prislappen blir 27 miljoner kronor per bil när produktionen startar 2026.

Liknar en miniubåt

– Jag antar att bilen kommer att klara 0-100 km/h under 2 sekunder, men det här är inte tänkt att vara en ren 0-100-missil, säger John Hennessey.

Koenigsegg Gemera
Koenigsegg Gemera framstår som en ganska normal bil jämfört med Hennessey Deep Sea. Foto: Koenigsegg

Namnet Deep Space kommer sig av att kupén mest av allt liknar kabinen i en miniubåt.  Föraren sitter längst fram med två passagerare bakom och den fjärde passageraren ligger på ett säte längst bak.

Stort bagage

Precis som hos Koenigsegg finns det rejäla lastutrymmen. Trots den extrema prestandan får fyra golfbaggar och fyra resväskor plats i bagageutrymmena fram och bak. Förutom Koenigsegg är siktet inställt mot Bugatti-Rimac.

Rimac och Bugatti hör också till konkurrenterna. Foto: Rimac

– Bugatti-Rimac kommer sannolikt att ha något i kategorin lyxiga fyrsitsiga elbilar. Men jag är ganska säker på att detta kommer att vara den enda sexhjulsdrivna bilen med 2 400 hk och sätena i ett diamantmönster. Vi har lärt oss att exklusivitet resonerar med våra kunder, och vi vill vara mer exklusiva än någon annan i rummet, berättar John Hennessey för Robb Report.

ANNONS
ANNONS

100 mils räckvidd

Räckvidden hos bilen ska ligga på närmare 100 mil och den första beställningen har redan kommit in, uppger Hennessey.

Hennessey har redan den tvåsitsiga hyperbilen Venom F5 i produktion. Nästa år ska den bilen utmana Koenigsegggs och SSC:s hastighetsrekord.

Hennessey har redan hyperbilen Venom F5 i produktion. Nästa år ska den försöka slå hastighetsrekord. Foto: Hennessey