Dagens PS

Gör så här och bli en budgetvinnare

solenergi
Solenergiaktier är en långsiktig investering inför 2022 anser analytikerna. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 21 sep. 2020Publicerad: 21 sep. 2020

Satsa på en grön och miljövänlig linje så blir det jackpot.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Så kan det sammanfattas, lite enkelt, att döma av vad regeringen och samarbetspartierna nu prioriterar i dagens höstbudget.

Gröna investeringar ska löna sig. Skatteavdrag ligger i potten för privatpersoner för arbets- och materialkostnader vid installation av grön teknik som solceller och lagring av egenproducerad elenergi, skriver SvD.

Ta del av skattelättnaden snabbare

“Skattereduktionen kommer att uppgå till 15 procent för solceller, och 50 procent för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon – och får uppgå till högst 50 000 kronor per person och år”, konstaterar tidningen och förklarar att dagens modell, där du måste söka stöd från staten aktivt, ersätts med i stort sett samma system som gäller för rut- och rotavdrag.

Det vill säga du fakturerar staten för din gröna investering och kan på så vis ta del av skattelättnaden direkt vid köpet.

När det gäller rutavdraget planerar regeringen att höja det från dagens 50 000 kronor till 75 000 kronor. Det ska dessutom omfatta fler tjänster och förändras och bland annat inkludera transport av bohag till second hand-marknader, framgår det.

Coronakrisen bakom rekordbudgeten

Läs mer på SvD om vilka som kan betecknas som vinnare på regeringens höstbudget, som innehåller reformer för rekordhöga drygt 105 miljarder kronor 2021 och drygt 85 miljarder kronor 2022 och vars syfte är att återstarta Sverige igen i spåren av coronapandemin.

ANNONS

“Regeringen presenterar en historiskt omfattande budget för att takten i klimatomställningen ska öka, välfärden stärkas, företagens villkor och konkurrenskraft förbättras, utsatta områden lyftas, integrationen gå snabbare, brotten bekämpas, människor ska få behålla mer i plånboken och sammanhållningen mellan stad och land öka. Sverige ska jobba sig ur krisen och bygga ett bättre och mer hållbart samhälle än det var före pandemin”, skriver Finansdepartementet i ett pressmeddelande.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS