J&J-vaccinet stoppas av amerikanska myndigheter. Då gör konkurrenterna Moderna och Biontech storvinst på vaccinkrisen, när aktierna skjuter i höjden.

ANNONS

Att Johnson & Johnsons vaccin stoppades av amerikanska myndigheter på grund av risken för blodproppar var dåliga nyheter för de flesta av oss, då vaccinutrullningen ser ut att bli försenad över hela världen, rapporterar Bloomberg.

De amerikanska myndigheterna Centers for Disease Control and Prevention och Food and Drug Administration sa att det har förekommit sex fall av blodproppar av de ungefär sex miljoner människor som har fått J&J-vaccinet, som alla var kvinnor mellan 18 och 48 år, rapporterar Marketwatch.

Modernas aktie steg 7,4 procent

Modernas två-dos COVID-19-vaccin och tvådosvaccinet från Pfizer och partnern Biontech är mRNA-vacciner medan J&J: s endosvaccin är ett adenovirusvaccin.

Men på Wall Street sattes nya det rekord, med vaccinkonkurrenterna Moderna och Biontech i täten. Modernas aktie steg 7,4 procent och Biontech handlades upp knappt 6,7 procent. Biontech gör sitt vaccin tillsammans med Pfizer som också steg, 0,5 procent.

S&P 500 har aldrig varit så högt

Johnson & Johnson tappade däremot 1,6 procent.

ANNONS
ANNONS

Wall Street gör storvinst på vaccinkrisen. Storbolagsindexet S&P 500 steg 0,33 procent, och har aldrig tidigare handlats så högt som nu. Indexet är upp mer än 50 procent det senaste året.

Läs mer: EMA-chef: Vaccin har koppling till blodproppar