Kry ska börja med coronatester. Målet är att kunna nå upp till tusentals tester om dagen. Flera kända tech-profiler backar satsningen.

ANNONS

Det har funnits rop på att fler ska testas för corona. Nu ska nätläkaren Kry och medtechbolaget ABC Labs erbjuda tester som sedan analyseras. Svaret ska inte dröja mer än 24 timmar, skriver Breakit.

ABC Labs har nu tahit in cirka 40 miljoner kronor, ifrån tech-proiler som Niklas Adalberths Norrsken Foundation, Patrick Söderlund, Carl Manneh, Carl Tahm, Rustan Panday, Petter Samlin, Johan Brenner, John Hedberg, Johannes Schildt och Michaela Berglund.

Testerna har sitt ursprung i Kina. Kry för nu samtal med regionerna för att kunna testa sjukvårdspersonal, men hoppas även kunna nå ut till andra riskgrupper. I framtiden vill man också kolla om det är möjligt att göra tester som visar om man har blivit immun mot coronaviruset.

“Vi ska köra igenom en pilot den här veckan för att testa flödet. Det är flera länkar som ska bli till en smidig kedja. Men vi är redo och kan leverera nu”, säger Kry:s chefsläkare Nasim Bergman Farrokhnia till Breakit.

 

ANNONS
ANNONS