Jakten på odödlighet fascinerar techmiljardärer i Silicon Valley – Jeff Bezos och Peter Thiel lägger miljoner på att lura döden. 

ANNONS

De rika och mäktiga har i alla tider jagat efter något som kan hjälpa dem att lura döden. Legenden om ungdomen källa och de medeltida alkemisternas försök att framställa de vises sten är några välkända exempel från historien. Det senare exemplet var också handlingen i JK Rowlings första bok om trollkarlen Harry Potter.

Bezos satsar i anti-åldrings-startup

Jakten på odödlighet är fortfarande ett tema även i våra tider – och något som rika och mäktiga personer fortfarande försöker att uppnå. De största satsningarna i modern tid kommer från techmiljardärer i USA:s Silicon Valley.

Jeff Bezos har sedan han slutade som vd på Amazon i somras satsat miljonbelopp i Altos Labs, en anti-åldrings-startup som driver biologisk omprogrammering, i syfte att vända tiden inom ett levande däggdjur. Calico, ett biotechbolag som fokuserar på att förlänga livslängden, sponsras av Googles medgrundare Larry Page. 

Men jakten på odödlighet hos techjättarna i Silicon Valley representeras bäst av Peter Thiel, enligt en ny bok om Paypal-grundaren med titeln ”The Contrarian: Peter Thiel and Silicon Valley’s Pursuit of Power”. Han har satsat miljoner dollar i olika projekt inom parabios, ett område av experimentell biologi som studerar den anatomiska och fysiologiska föreningen av två organismer.

Kapplöpning inom teknik

Vilken – om någon alls – av teknikerna som kommer att bli banbrytande är fortfarande oklart. Men jakten på förlängd livslängd har förvandlats till en kapplöpning inom teknik för att omkonfigurera döden, där miljardärer tittar på en rad metoder för att öka och justera deras livslängd. Plasma från unga givare, omprogrammering av DNA, vävnadsteknik, tryckorgan, kryonik och digitalt medvetande är några exempel på den utopiska drömmen, skriver Financial Times.

ANNONS
ANNONS

Oavsett lär ett genombrott inom teknik som kan förlänga livslängd bli oerhört dyrt, så det lär inom överskådlig framtid vara förbehållet de rika och mäktiga. För oss andra fortsätter livet som vanligt – tills det inte gör det längre.

Läs även: Peter Thiel investerar i konkurrent till Neurolink [Dagens PS]