Daniel Forslund, före detta regionråd i Stockholm, lyfter tre orsaker till att digitaliseringsutvecklingen i svensk sjukvård går trögt.

ANNONS

Enligt Daniel Forslund (L) som förra året lämnade sitt uppdrag som regionråd i Stockholm, är förklaringen till varför svensk sjukvård inte kommit längre i digitaliseringen dåligt ledarskap som inte prioriterat digitaliseringsfrågan, undermålig finansiering och svårighet att garantera informationssäkerheten, det skriver Dagens Samhälle.

Det förekommer fortfarande faxar inom svens sjukvård år 2022. Daniel Forslund är nu senior rådgivare och utvecklingsansvarig vid Vårdföretagarna, och ansvarar bland annat för digitalisering och innovation. Han tycker att digitaliseringsutvecklingen i svensk sjukvård går trögt.

”Än i dag är det inte ovanligt att man lägger en mapp med viktiga papper under den gula landstingsfilten vid patienttransporter när det saknas digitala stöd. Det är inte värdigt en it-nation som Sverige”, säger han till Dagens Samhälle.

Daniel Forslund ser dock ändå ljust på framtiden och menar att pandemin gjorde att digitaliseringen tog ett kliv framår.

Intresserad av Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Patienten som kund – techföretagen omformar sjukvården [Dagens PS]