Bico har tilldelats SwedenBio Award 2021 för att ha visat på den inneboende kraft som finns i Sveriges Life Science-industri.

ANNONS

SwedenBio Award delades i år ut för femtonde året i rad. Det tilldelas det Life Science-bolag som särskilt har utmärkt sig under året och bidragit till nytta för samhället som påvisar betydelsen av att ha en framgångsrik Life Science-industri i Sverige.

SwedenBio representerar över 300 medlemsföretag i Sverige och är en av Europas största branschorganisationer för Life Science-branschen, det är branschens enda nationella organisation som har i uppdrag att främja en miljö som gör framgång och tillväxt möjlig för svensk Life Science-industri.

Hoppas andra kan inspireras

Life Sciencs-branschens eget pris, SwedenBio Award, delas ut i samarbete med HealthCap och har delats ut varje år sedan 2007.

“Bico har bidragit till att den svenska Life Science-industrin har gott anseende internationellt och påvisat vad som kan uppnås med ett djärvt förhållningssätt till marknadsexpansion. Genom att hedra bolaget med SwedenBio Award hoppas vi att Bico kan inspirera andra svenska företag i sin strävan efter att ta marknadsandelar inom sina respektive områden,” säger Mårten Steen, Managing Partner vid HealthCap, i ett pressmeddelande.

Anmärkningsvärd tillväxt

Biokonvergensbolaget Bico tilldelas årets pris för att ha visat den inneboende kraften som finns i svensk Life Science-industri på den globala marknaden, samt för sin anmärkningsvärda tillväxt och visionära affärsmodell.

Bico grundades år 2016 och växte snabbt från ett bolag som fokuserade på bioprinters och biobläck till en global sammanhållen koncern med 13 bolag och ett stort utbud av produkter och lösningar inom biokonvergens. Bolagets fokus finns främst inom de fyra områdena vävnadsteknik, diagnostik, multiomik och cellinjeutveckling.

”Vi är otroligt glada över att få denna utmärkelse från SwedenBio, en viktig och respekterad branschaktör,” säger Bicos vd och medgrundare Erik Gatenholm i pressmeddelande. ”Jag är ödmjuk och ser fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande och möjliggöra Hälsa 4.0,” fortsätter han i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Bicos koncernbolag Cytena tecknar avtal värt 91 miljoner [Dagens PS]

Läs mer: Bico har fått regeringens utmärkelse Årets exportsuccé [Dagens PS]