Addlife förvärvar det svenska IT- och robotikbolaget Camanio och stärker därmed sin position inom digital hälsa.

ANNONS

Det svensknoterade medicinteknikbolaget Addlife är en europeisk oberoende aktör inom Life Science som äger och förvärvar marknadsledande bolag. Addlife har cirka 1 800 anställda och cirka 70 dotterbolag som drivs under egna varumärken.

Camanio AB är en svensk leverantör av tjänster inom vård- och omsorg, men fokus på smarta lösningar för vård i hemmet, bolaget har 18 anställda. Bolaget driver och utvecklar en digital plattform för vård och omsorg med tillhörande tjänster.

Möjlighet att vidareutveckla

Plattformen sammankopplar vårdpersonal, äldre och anhöriga för fysisk och digital vård utifrån individuella behov. Under 2021 har Camanio vunnit kontrakt till ett värde av cirka 40 miljoner kronor och år 2020 rapporterade bolaget en omsättning på cirka 13 miljoner kronor.

”Detta ger oss ökade möjligheter att vidareutveckla och stärka vår plattform både till våra kunder och partners, men framför allt att förbättra för de äldre att leva ett bättre liv hemma”, säger Camanios vd Catharina Borgenstierna om förvärvet i ett pressmeddelande.

Viktigt steg i utvecklingen

För Addlife markerar förvärvet ett viktigt steg i utvecklingen som innebär att koncernen etablerar en plattform för digital vård och omsorg till stöd för aktörer inom vård och omsorg i sin leverans av digitaliserade tjänster till användare och patienter. Addlife ser stora affärsmöjligheter när marknaden går från fysiska tjänster till digitala.

”Den pågående förändringen med en växande och allt äldre befolkning med kroniska sjukdomar som kräver mer vård är utmanande för samhället. Digital omsorg samt bättre datastöd möjliggör förbättrad kvalitet och effektiviserar äldrevårdens arbetssätt markant. En digitalisering av omsorgen kommer att vara nödvändig för att hantera framtidens behov. På Addlife ser vi fram emot att vara en del av den framtida utvecklingen inom detta område”, säger Kristina Willgård, vd på Addlife, i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Förvärvet genomfördes den 1 december 2021 och väntas endast ha en marginell effekt på Addlifes vinst per aktie under 2021. Addlifes aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Läs mer: Sanofi förvärvar bolag med vaccinkandidat mot akne [Dagens PS]