USA:s president Joe Biden har rivit upp flera presidentorder från sin företrädare Donald Trump, varav en syftade till att förbjuda appen Tiktok. 

ANNONS

Joe Biden drar tillbaka tre presidentorder från förre presidenten Donald Trump som försökte förbjuda transaktioner med TikTok och WeChat av amerikanska företag, skriver CNBC.

En av dessa presidentorder från Trump försökte att förbjuda Tiktok i USA – vilket lett till en lång rättsprocess. Appen finns fortfarande tillgänglig och är populär i USA.

Det är dock inte kusten klar för de kinesiska apparna – Biden ersätter Trumps tidigare order med en ny. I denna anges kriterier för hur handelsdepartementet ska utvärdera risken för appar kopplade till utländska rivaler och vad som uppges vara en ”oacceptabel risk”.

Ordern uppmanar också handelsdepartement att arbeta med andra myndigheter för att komma fram till rekommendationer för att skydda amerikanska konsumentuppgifter från utländska rivaler. Ordern kräver att handelsdepartementet rekommenderar ytterligare verkställande åtgärder och lagstiftning för att hantera riskerna, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Biden reklampelare åt Fords nya elpickup F-150 Lightning