Apple kommer att släppa en ny Mac Pro först under 2019, skriver tekniksajten Techcrunch efter att ha besökt företaget vid huvudkontoret i Cupertino.

Tidigare hade Apple uppgett att en lansering var utesluten för 2017, vilket lämnade en potentiell möjlighet för ett släpp i år.

Men efter en träff med ledande chefer framgår det att processen har tagit lite längre tid än väntat. Det beskrivs bero på att Apple målat in sig i ett hörn efter att ha varit alltför aggressiva kring en originell design.

Med anledning av ovannämnda problemet har Apple valt att starta om helt från början. Siktet är nu inställt på att lansera nya produkter som iMac Pro och fräscha upp hela produktlinjen inom MacBook Pro, uppges det.

ANNONS
ANNONS

Under träffen fick tekniksajten också information om en ny division inom Apple, Pro Workflow Team. Den är skapad för att göra det tydligt för professionella användare att Apple är fortsatt engagerade kring att utveckla bra hårdvara för datorer som iMac Pro och Mac Pro, enligt Phil Schiller, senior vice president på Apple.