Data- och informationshanteringföretaget Proact förvärvar det svenska IT-bolaget Conoa, som specialiserat sig på framtidens IT-infrastruktur. Något som bland annat stärker företagets kompetens kring moderna plattformar som Kubernetes och containerteknologier.
”Genom detta förvärv skapar vi även möjligheter att utveckla nya typer av egna molntjänster till våra kunder”, säger Jonas Hasselberg.

En affär inom infrastukturen i IT-branschen har genomförts då Data- och informationshanteringföretaget Proact meddelar att man förvärvat det svenska IT-bolaget Conoa, till en köpeskilling av 105 miljoner kronor.

Köpet gör att Procat stärker portföljen med expertis och tjänster inom hybrida moln- och datacenterlösningar såväl på den svenska som den europeiska marknaden.

”Våra nya kollegor från Conoa kommer med kompetens och expertis som gör att vi kan fortsätta bredda vår portfölj och position som specialist inom nästa generations IT-lösningar. Genom detta förvärv skapar vi även möjligheter att utveckla nya typer av egna molntjänster till våra kunder”, säger Jonas Hasselberg, vd och koncernchef hos Proact i ett pressmeddelande.

Conoa, har utsetts till Dagens Industris Gasellföretag fem år på följd och Superföretag av Veckans Affärer.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler förvärvsnyheter på [Teknikdygnet]