Oktober blev en strålande börsmånad med en uppgång på över 5 procent. November har startat bra. Om någon investerare funderar på att ta hem vinsten så gör hen det mot goda odds för en fortsatt bra börs till jul.

ANNONS

November har varit, som syns av diagrammet nedan från LPL Research, en stark börsmånad, oavsett vilken tidsperiod man tittar på. Faktiskt den mest stabila och bästa månaden på året. Men det finns mer som talar för ett starkt börsslut.

Investerardygnet

Säsongsmönster

I grafen nedan från Lohman Economics visar den röda linjen hur börsen har utvecklats under de senaste tjugo åren. Det finns ett säsongsmönster som är svårt att förklara bort.

Den blåa linjen visar utvecklingen hittills i år. Den följer ganska väl det historiska mönstret. I år finns det också en extra anledning varför investerare bör hänga kvar på börsen tills årsslutet.

Investerardygnet

Uppgång föder uppgång

Hittills i år har nämligen USA-börsen avancerat över 20 procent under de första tio månaderna. Så stark börs har vi bara haft åtta gånger sedan 1950.

Vid alla dessa tillfällen fortsatte börsen, enligt analysen nedan från LPL Research, utvecklas starkt under de sista två månaderna. Det här är visserligen bara historisk statistik, men vetskapen lär påverka investerarkollektivet att inte lämna marknaden för tidigt.

ANNONS
ANNONS

Investerardygnet

Läs även: En perfekt trade – därför ska du ha guld [Dagens PS]