Aktiemarknaden kommer att ge en medioker avkastning på mellan 3 och 5 procent under resten av 2020-talet. Investera i stället pengarna i realtillgångar som vin, konst, diamanter och bilar.

annons
annons

Det kommer att ge en bättre avkastning är börsen den närmaste tiden.

Vändpunkt

Den profetian avfyrades nyligen av Michael Hartnett som är chefsstrateg på investmentbanken BofA. Anledningen är att Hartnett blivit övertygad om att finansmarknaden kommit till en vändpunkt till följd av de stigande inflationsförväntningarna.

Han har funnit stöd för sina rekommendationer från inflationsdecenniet 1970-talet då just realtillgångar gav en betydligt bättre avkastning än aktiemarknaden.

Underviktat

Dessutom är realtillgångar just nu underviktade av investerarna. Blott 5,5 procent, enligt BofA, är allokerat till realtillgångar av kapitalet.

Värderingsmässigt är det också en bra tidpunkt för en ombalansering av kapitalet. Inte sedan 1925 har den relativa värderingen (se diagram) varit lika attraktiv som nu till realtillgångars fördel.

Fonder att föredra

Hartnett förordar inte att man gör fysiska investeringar i vin, diamanter etc. utan rekommenderar fonder som ”Classic Car Fund”, ”London International Vinters” och ”Fine Art Group”.

Om investerarna hörsammar Hartnetts påbud lär auktionshusen få bråda dagar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer från Investerardygnet >>