Dagens PS

Strålande tider för solbolaget – nyanställer 200 i år

Solceller på hustak
Allt fler installerar solceller på sina hus. För Svea Solar innebär en rejäl ökning och nyanställningar. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 05 mars 2021Publicerad: 05 mars 2021

Det går bra för svenska solenergibolaget Svea Solar som planerar stora nyanställningar. Företaget är på väg att bli störst i Europa, samtidigt som det kan bli aktuellt med en börsnotering.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Preliminärt steg Svea Solars omsättning till nästan 700 miljoner kronor för 2020 – ett rejält skutt från toppnoteringen året innan på 482 Mkr.

“Efterfrågan ökar nu snabbt och vi är på väg att redan inom något år nå visionen att bli den största aktören i Europa när det gäller solcellsinstallatio­ner riktade mot villaägare”, säger Svea Solars vd Erik Martinson till Di.

Utökad verksamhet

Verksam­heten utökas nu med elavtalslösningar, energilagring och laddboxar till elbilar.

Omsättningen väntas nästan fördubblas i år, och Svea Solar planerar därför stora nyan­ställningar framöver – från dagens runt 400 till 600, en ökning med hela 50 procent under 2021.

”Vi räknar med att nyan­ställa runt 200 personer bara i år, varav de flesta i Sverige. Det är alltifrån säljare till installatörer. Det är förstås oerhört roligt”, fortsätter Erik Martinson.

Rotavdrag bakom boomen

Framför allt  är det införandet av rotavdrag för solceller som ligger bakom att allt fler beställer solceller till sina fastigheter.

ANNONS

Att hållbarhet är stekhett på börsen råder det ingen tvekan om.

”Om vi skulle värderas enligt samma mul­tiplar som liknande börsno­terade nordiska bolag inom samma bransch så handlar det om i storleksordningen runt 10 miljarder kronor”, säger Erik Martinson och konstaterar att en börsnotering inte är utesluten längre fram.

Läs mer: Nu kan du dra av på skatten för solceller

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS