Petter Stordalens Nordic Choice Hotels ska driva det hotellet som Volvoägaren Geely bygger på företagets nya campus “Uni3 by Geely” på Hisingen i Göteborg.
”Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg”, säger Petter Stordalen.

Volvos ägare Geely bygger ett nytt campus “Uni3 by Geely”, där även ett hotell med 254 rum kommer att byggas. Nu är det klart att Petter Stordalen och hans Nordic Choice Hotels kommer att driva hotellet. Affären ligger helt i linje med Stordalens löfte för några år sedan.

”Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg. Det är ett löfte till göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge. Lindholmen är kanske en av världens mest intressanta innovationshubbar just nu inom trafiksäkerhet och grön utveckling och som nu får ytterligare kraft genom Geelys satsning på ett campus som kommer erbjuda både teknikutveckling och evenemangsupplevelser”, säger Petter Stordalen.

Öppnar 2022

Hotellfastigheten kommer att ägas av Geely och man beräknar att hotellet kommer att öppna under hösten 2022.

”Lindholmen och Göteborg är oerhört viktigt för oss och därför vill vi ha en stark hotelloperatör som kan marknaden och som genom åren bevisat att man framgångsrikt kan bedriva en uppskattad verksamhet som lyfter området och skapar populära mötesplatser”, säger Gang Wei, vd för Geelys fastighetsbolag GIC Management AB.

Av hotellets 254 rum är 23 rum så kallade longstay. Två restauranger varav en med takterrass och två till tre barer kommer att finnas på hotellet. Konferensavdelningen kommer att vara indelad i sju olika rum och kan ta emot ungefär 230 personer samtidigt.

ANNONS
ANNONS

”Fastighetsägaren var väldigt tydliga med att de sökte en hotelloperatör som skulle ha kunskapen och kraften att etablera en restaurangverksamhet i huset som skulle hålla internationellt hög nivå. Vi har antagit den utmaningen och kommer när hotellet öppnar nästa år kunna ge stan dess absolut bästa och mest autentiska kinesiska a la carte-restaurang. Enbart restaurangen kommer vara en anledning att besöka Göteborg och hotellet”, avslutar hotellmogulen.

Läs mer: Fler branschnyheter från [Teknikdygnet]