Stefan Löfven missbrukar sitt ämbete och alla företag får nu betala för Löfvens pandemi-teater, rasar investerare och finansman på Di Debatt.

När regeringen med Stefan Löfven i spetsen håller presskonferens, som i måndags, och meddelar att folk inte ska besöka gym och affärer annat än nödvändigt kliver han utanför sin ämbetsutövning, konstaterar investeraren och finansmannen Lage Jonason i en debattartikel i Dagens Industri (obs, betalvägg).

Det här beskedet gav Löfven i samband med den nya restriktionen om max åtta personer vid allmänna sammankomster, och det är utanför hans mandat och i strid med grundlagen, påpekar Jonason.

Han reagerar också på att Löfven uttalade att covid-19-smittan blir värre innan den blir bättre. Han frågar sig hur Löfven kan veta det.

Ingen logik i coronastrategin

Men allra mest vänder sig finansmannen mot att regeringen inte är konsekvent i sin pandemi-strategi och att man så tydligt avviker från flera andra länder.

”I förhållande till folkmängd har vi mycket höga dödstal, inte minst inom äldrevården.”

När det gäller den inkonsekventa coronastrategin är det företagen som får betala notan, skriver Lage Jonason.

”Kostnaden för dessa politiska piruetter ska sedan betalas av alla företag som drabbas av Löfvens bannlysningar, det vill säga restauranger, detaljhandel, gym, teatrar och andra näringar.”

Medan Löfven vill framstå som ”en landsfader”, i takt med sjunkande opinionssiffror, väntar Lage Jonason på att någon snart slår fast att statsministern ägnar sig åt ”pajaskonster”.

ANNONS
ANNONS

Investeraren och finansmannen ser ingen logik i regeringens coronastrategi när trängseln är uppenbar exempelvis på bussar och i tunnelbanan.

”För en lekman framstår det som väldigt förvånande”.

Läs även: Bra lön? Annars löper du större risk att dö i covid-19 [DagensPS.se] »