Dagens PS

Ledarkollen: Sänka räntan inte effektivt

Riksbankschefen Stefan Ingves har huvudrollen när Riksbanken tar sina räntebeslut. (Foto: TT)
Riksbankschefen Stefan Ingves har huvudrollen när Riksbanken tar sina räntebeslut. (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 23 okt. 2018Publicerad: 23 okt. 2018

Dagens ledarkoll spänner över ett brett fält. Allt från rockmusik, via kampen mot rasismen och över till Riksbanken och svensk inrikespolitik.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Penningpolitik är inte symmetrisk

DI skriver om Riksbanken: “Alla siffror pekar mot att konjunkturen både i Sverige och globalt är på väg att toppa för denna gång. För Sveriges del kommer det minskade bostadsbyggandet att slå hårt mot tillväxten. Riksbankschefen Stefan Ingves upprepar, som han måste, att det inte är något problem, han kan fortsätta sänka. Och det kan han ju, men det kommer inte att vara effektivt. Penningpolitik är inte symmetrisk.”

Tufft för vilken regering den än blir

Eskilstuna-Kuriren skriver om det politiska läget: “partier kan inte bara fokusera på 2020-talet, utan måste även verka här och nu. Inte minst eftersom det under mandatperioden bör påbörjas breda och långsiktiga reformer inom flera områden.”

Rockmusikens framtid är kvinnlig

Det är inte ofta man får läsa om rockmusik på ledarsidorna. Men The Guardian skriver ofta begåvat om oväntade ämnen. Denna gång om att rockmusikens framtid finns hos tjejerna: “For rock music to survive it will have to cut back on testosterone.” Läs hela den fina ledaren här.

Bekämpa vardagsrasimen

ANNONS

Aftonbladet skriver konkret och bra om rasismen: “Vardagsrasismen måste bekämpas – genom polisanmälningar eller nolltolerans – men även dess orsaker. Varje strategi mot främlingsfientlighet måste börja i en politik för att hålla ihop samhället.”

Dagen Snackis:

Jag stod drömmande i det lätta regnet vid en busshållplats i dag och plötsligt kom hela mitt liv tillbaka till mig. Inte som en film, utan i korta, snabba klipp. Sönderhackade, välsignade. Det slog mig att jag i stort sett fått allting jag någonsin drömt om. Jag ska försöka bevara den innerliga tanken när livet kärvar.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS