Peter Thiel, som DagensPS.se skrivit om flera gånger, är inte direkt någon lågmäld typ.

Tvärt om gillar Silicon Valley-miljardären att sticka ut hakan och i senaste utspelet – som Politico rapporterar om – överträffar han kanske sig själv.

Enligt tidningen har Peter Thiel, republikan och Trumpanhängare, seriösa planer på att aspirera till posten som Kaliforniens nye guvernör. Den frispråkige entreprenören, som bland annat grundat betaltjänsten PayPal och var en av Facebooks första investerare, uppges redan ha diskuterat saken med flera rådgivare.

Samtidigt finns en utbredd skepsis över att 49-årige Peter Thiels ens kan komma i fråga som ny guvernör i den amerikanska delstaten, där sympatierna för demokraterna är starka och inställningen till republikaner omvänt är svag. Trump fick drygt 30 procent av rösterna här i det amerikanska presidentvalet och att en Trumpsupporter skulle släppas fram som guvernör anses inte särskilt troligt.

ANNONS
ANNONS

I en exklusiv intervju för New York Post under veckan som gick deklarerade Peter Thiel, som inte gett upp hoppet, att Kalifornien skulle må bra av en republikansk guvernör. Dessutom skulle det öka Donald Trumps chanser att bli omvald som USA:s president nästa gång det är dags.