Ledarskap, vad är det? Handlar det för dig om att du har en chef du kan skylla på när det inte går som det ska på jobbet? Eller kan det vara så att det handlar om dig och din inställning till livet?

ANNONS

Under senare år så har vi svämmats över med alla möjliga kurser, föreläsningar och dylikt om det personliga ledarskapet, det egna ansvaret och liknande och jag tycker det är lika viktigt som att det är självklart. Ledarskap handlar om att vi själva behöver ta eget ansvar och att vi behöver börja med att leda oss själva innan vi kan leda någon annan och ledarskap handlar inte bara om att leda på jobbet utan att leda oss genom livet.

Under min tid som chef hade jag många medarbetare som ville gå den ena ledarskapskursen efter den andra med målet att leda andra men ingen av dem slogs ens av tanken att de behövde börja med att leda sig själva. När jag ställde frågan om hur de leder sig själva möttes jag i princip alltid av ”Vad menar du? Vad då leda mig själv? Det är väl ändå din uppgift som min chef?”

Självklart har alla chefer ett ansvar att leda sina medarbetare men du kan inte leda någon som inte är mottaglig för ledarskap – hur bra du än är som ledare. Lite som det där ordspråket: ”Du kan leda hästen till vattnet men du kan inte dricka vattnet åt hästen”.

Ett bra sätt att träna sitt eget ledarskap är att börja hemma, med dig själv. Att du själv sätter upp mål med ditt ledarskap. För vem du gör det? Varför du vill leda? Hur du ska leda? Och hur du ska ta dig dit?

Ledarskap är en färskvara, många blir chefer på grund av gamla meriter, men ledare blir du av det du presterar här och nu. Det spelar ingen roll om du var en kanonledare 2007 om du inte har fortsatt att utveckla ditt ledarskap de senaste tio åren. För att vara en riktigt bra ledare behöver du träna din självkänsla varje dag, det räcker inte med att ha ett bra självförtroende. Du behöver vara trygg i dig själv. Trygg nog att fatta obehagliga beslut; att vara en bra ledare i såväl medgång- som i motgång.

Du behöver föregå med gott exempel, du behöver vara kommunikativ, vara tydlig med era mål och du behöver kunna förmedla vad målen innebär för var och en av er i er organisation. Ledarskap är en färskvara och förändras över tid, det vi kan vara helt säkra på är att ledarskapet och du förändras varje dag och det är ditt eget ansvar att förändringen genererar i ett förbättrat ledarskap i morgon än vad du har i dag.

Ledarskap är också att vara lyhörd för att de du leder är unika individer och ditt ledarskap behöver anpassas till den du leder. Du kan inte leda alla på samma sätt även om det kan kännas lockande. Du behöver se och bekräfta den du leder på ett sätt som hon eller han har möjligheten att ta emot. Ledarskap handlar dock först och främst om förmågan att leda sig själv! och ledarskap handlar om att inse att du leder och lever i konstant förändring!

LÄS ELAINES TIDIGARE KRÖNIKOR:
Elaine: Du slipper inte undan! [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

PS krönikör: ”Kärt barn har många namn” [DagensPS.se] >

PS krönikör: Ta ansvar för ditt liv [DagensPS.se] >