Han är toppchef på tankesmedjan Timbro och bekymrar sig föga om regeringen avgår. Det gör inget, anser han.

ANNONS

”De punkter i januariavtalet som var bra för näringslivet har till stor del redan genomförts. Därför är det inget större hot för näringslivet om avtalet skulle falla samman nu”, säger Benjamin Dousa, vd för tankesmedjan Timbro och tidigare ordförande för Moderaternas ungdomsförbund, till Svenska Dagbladet.

Det gör honom inget om regeringen avgår, anser han.

SvD har pratat med flera företrädare för näringslivet och de flesta tycker att det mesta av januariavtalet, som regeringen träffade med sina stödpartier C och L, redan infriats.

Missat de stora reformerna

”Men de har inte mäktat med de största puckarna som skattereformen, arbetsförmedlingen och hyrorna. Och ingenting har gjorts när det gäller 3:12-reglerna”, säger Patrick Krassén, skattepolitisk expert på Företagarna, till tidningen.

Jonas Frycklund, biträdande chefekonom på Svenskt näringsliv, anser som de flesta att januariavtalet levererat, men samtidigt har andra problem utanför uppgörelsen eskalerat.

Han pratar om den ökande brottsligheten och integrationsproblemen, han varnar även för att fortsatta problem med transportsektorn kan drabba näringslivet ytterligare.

Läs hela artikel i SvD.

ANNONS
ANNONS

Till Dagens Industri uttrycker flera näringslivsföreträdare oro för att viktiga beslut och reformer kan försenas i spåren av regeringskrisen. Läs mer om det här.

Läs även: Axelryckning när regeringen föll i riksdagen [DagensPS.se] »

Läs vidare: Bortröstade Löfven: ”Svårt politiskt läge” [DagensPS.se] »