Se hit, alla ungdomar. Det finns just nu 24 000 lediga sommarjobb att söka.

ANNONS

Det uppger Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande och understryker att det inte är för sent för unga att få jobba under sommaren och tjäna pengar

Även om pandemin gjort att det finns färre tjänster att söka i Platsbanken finns det gott om lediga tjänster för arbetsvilliga ungdomar. 24 000 sommarjobb står till buds.

De flesta utannonserade sommarjobben finns inom vård och omsorg.

AF: Fler sommarjobb kommer

Det ska också sägas att även om jobbannonserna minskat i pandemin räknar Arbetsförmedlingen att fler lediga sommarjobb kommer ut i takt med att olika aktiviteter drar i gång efter vaccineringarna.

”Trots omständigheterna finns det förvånansvärt många lediga jobb, även om det är betydligt färre utannonserade sommarjobb i år. Vård och omsorg fortsätter att dominera utbudet, följt av handel, städ och restaurang”, kommenterar Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen.

ANNONS
ANNONS

Enligt Arbetsförmedlingen går 110 000 unga ut gymnasiet inom kort och ett slutbetyg från gymnasiet uppges vara en fördel på arbetsmarknaden. Det är en merit även för jobb som inte kräver gymnasiekompetens, framgår det.

Studentexamen en merit

”Att ha tagit studenten är en fördel och de som gått yrkesinriktade gymnasieutbildningar har ofta extra bra jobbchanser”, säger Ellinor Wassberg, jobbsökarsexpert på Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet.

Arbetsförmedlingen har enligt egen utsago gjort det enklare att söka jobb, även säsongarbete.

Jobbtips till unga!

Du som gärna vill ha ett sommarjobb rekommenderas att ta kontakt med arbetsgivaren där du vill jobba, även om ingen annons hunnit komma ut.

Läs på om jobbet och arbetsgivaren. Spana även in Platsbanken.se kontinuerligt, fundera på vad du är bra på att kan tillföra företaget.

Håll dig ajour med dina nätverk i sociala medier.

ANNONS
ANNONS

Här finns fler tips till alerta sommarjobbare!

Läs även: Drömarbetsgivaren är Ikea – igen [DagensPS.se] »

Läs vidare: Så svarar du rätt på mardrömsintervjun [DagensPS.se] »