Moderaterna vill frånta regeringen makten att avgöra svenska flygplatsers öde och MP kallar nu M för miljöskadligt.

ANNONS

Regeringen bestämmer i dag huruvida en flygplats ska ingå i Sveriges nationella basutbud av flygplatser, men nu har frågan om Bromma flygplats öde fått Moderaterna att göra en begäran om ett så kallat utskottsinitiativ i riksdagens trafikutskott, berättar SVT och uppger att resultatet av det kan bli att riksdagen framöver fattar beslut liknande det som regeringen nu bestämt om Bromma flygplats.

Regeringen vill som bekant avveckla Bromma flygplats trots att det enligt Moderaterna finns en majoritet i riksdagen som vill ha flygplatsen kvar.

M: Regeringen negligerar riksdagens majoritet

”Men man struntar i det här tillkännagivandena”, säger riksdagsledamoten och Moderaternas trafikpolitiska talesperson Maria Stockhaus till SVT.

I regeringen är det Miljöpartiet som är pådrivande i avvecklingen av Bromma flygplats och MP anser nu att Moderaterna än en gång visar att man är ett parti som nonchalerar klimatförändringarna.

Enligt Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson för MP och riksdagsledamot, väljer M att propagera för skattelättnader i stället för att värna klimatet.

ANNONS
ANNONS

Bromma flygplats är inte lönsamt, påpekar hon och bör med utgångspunkt från det och situationen med klimatet därför skrotas.

Läs även: Utredaren: Då kan vi stänga Bromma flygplats [Dagens PS]