Den svenska möbeljätten fortsätter sin vana trogen att glädja sina medarbetare med flera tusen kronor i bonus när det lackar mot jul.

ANNONS

I år kan personal som varit anställda i fem sammanhängande år i Ikeas Ingka-koncern se fram mot en bonus på 13 780 kronor, rapporterar TT i en artikel på SvD.se.

Totalt delar möbeljätten – som Ingvar Kamprad en gång grundade – ut 105 miljoner euro, det vill säga drygt en miljard kronor, via sitt lojalitetsprogram.

Bonusen delas ut alltså inom Ingka-koncernen och går till medarbetarnas pension, framgår det.

Enligt TT är Ingka-koncernen Ikeas största franchisetagare med 378 varuhus, 58 planeringsstudios och ett flertal citybutiker.

Ikea har som sagt för vana att vara generösa mot sina medarbetare, vilket Dagens PS tidigare berättat i flera artiklar, däribland den här om när Ikea på initiativ från företagets danska avdelning gav alla sina butiksanställda en extra månadslön i bonus.

Möbeljätten gör rekordvinst – mitt i pandemin.

Ikea rapporterade nyligen om en rekordvinst, trots pandemin. Rörelseresultatet ökade med nära 20 procent till 2,2 miljarder euro för Inter Ikea under senaste räkenskapsåret, som slutade vid utgången av augusti månad.

Resultatet före skatt ökade med 13 procent till 2,0 miljarder euro.

ANNONS
ANNONS

Vinsten är den högsta som koncernen redovisat sedan den nuvarande bolagsstrukturen tog form 2016 med Inter Ikea som ägare till Ikea-varumärket och leverantör av alla produkter som säljs i Ikeas varuhus och nätbutiker runt om i världen.

Läs även: Ingvar Kamprads sista hälsning: ”Lev väl” [DagensPS.se] »