Zlatan Ibrahimovic förvärvar via sitt bolag 12,5 procent i spelstudion Isbit Games.

ANNONS

Spelstudion har lanserat flera framgångsrika spel och fått högsta betyg av svenske Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, som korat ett av spelen till ”the most fabulous game in the Universe”, framgår det i ett pressmeddelande från storägaren Intellecta vars dotterbolag River äger Isbit Games till 65,6 procent medan Zlatan seglar upp som tredje största ägare i Isbit Games efter bolagets vd Markus Koos och hans familj, som äger spelstudion till 21,9 procent.

Isbit Games, som nu kan stoltsera med Manchester United-proffset Zlatan som en av delägarna, startade sin verksamhet 2014. Det senaste i raden av spel som fått stor medieuppmärksamhet är Warp Shift. IT-jätten Apple har lyft fram spelet i 137 länder, uppger Intellecta.

Zlatan å sin sida, som fått en kanonstart med fyra mål i Premier League för sin nya klubb Manchester United, har tidigare gjort investeringar i fastigheter, däribland i en New York-våning och en kyrka på Östermalm i Stockholm. Som affärsman har Zlatan både kläd- och parfymkollektioner som bär hans namn. Dessutom har han gett ut boken ”Jag är Zlatan” 2011 (Albert Bonniers förlag), som är skriven av journalisten David Lagercrantz.

ANNONS
ANNONS

Isbit omsatte i fjol 270.000 kronor, ett kraftigt tapp jämfört med året innan då bolaget enligt Breakit omsatte 1,7 miljoner. Årets resultat landade på minus 378.000 kronor, uppger sajten.