Ville ruinera journalist efter granskning

Uppdaterad: 31 maj 2023Publicerad: 31 maj 2023
Utåt tackade han SVT för granskningen, men inom sin juristbyrå hotade han att han skulle göra journalisten och hans familj "fullständigt fattiga"
Utåt tackade han SVT för granskningen, men inom sin juristbyrå hotade han att han skulle göra journalisten och hans familj "fullständigt fattiga". (Foto: Pexels)

Inspelningar avslöjar att den juridiska byrån Rives grundare planerade att hämnas på SVT-journalisten som granskade byrån.

ANNONS
ANNONS

När den juridiska byrån Rive granskades av SVT 2019 framgick det att många klienter var missnöjda och kände sig lurade, det skriver SVT.

Tackade för journalistiken

Efter det stämde konsumentombudsmannen byrån, som i en dom hotades av vite om den fortsatte ha otydlig prisinformation. År 2021 gick Rive i konkurs.

SVT skriver att Richard Olsson sedan dess har hunnit starta fler juridiska byråer samt att han nu avtjänar ett fängelsestraff för ett brott som inte har med Rive att göra.

Efter SVT:s granskning, som journalisten Nils Pejryd låg bakom, tackade byråns grundare Richard Olsson för “saklig och väl avvägd journalistik”.

ANNONS
ANNONS

Annat ljud i skällan

Nu har SVT:s Dokument inifrån fått tillgång till tusentals inspelningar av samtal mellan Rives medarbetare, där framgår det bland annat att Richard Olsson planerade att hämnas på Nils Pejryd.

I de inspelade samtalen säger han att han Nils Pejryd har “fuckat upp” hans bolag och att han ska göra honom och hans familj “fullständigt fattiga”.

“Jag har tagit en halv miljon från mina privata pengar för att göra dem fullständigt fattiga inom loppet av ett år”, säger Richard Olsson i ett av de inspelade telefonsamtalen, skriver SVT.

I en nygjord intervju med Dokument inifrån hävdar Richard Olsson att han aldrig har hotat någon och att Rive sköttes på ett sätt som var lagligt.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Åtal: Mäklare blåste kund – köpte lyxig Range Rover

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

ANNONS
ANNONS