Dagens PS

Väldigt få chefer har adekvat utbildning för jobbet

En undersökning bland medarbetare och chefer i Storbritannien visar att de flesta som blir chefer inte har utbildats för rollen
En undersökning bland medarbetare och chefer i Storbritannien visar att de flesta som blir chefer inte har utbildats för rollen. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 17 okt. 2023Publicerad: 17 okt. 2023

Arbetsgivare skulle nog inte välja att kalla sina chefstillsättningar för olyckshändelser, men forskning visar att nästan alla som befordras till chefspositioner saknar rätt utbildning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

The Chartered Management Institute, CMI, har undersökt 4 500 medarbetare och chefer i Storbritannien och funnit att väldigt få chefer har utbildats för sina jobb, det rapporterar Fortune.

Saknar adekvat utbildning

Enligt CMI:s undersökning är hela 82 procent av cheferna “accidentella” tillsättningar och av dem innehar en fjärdedel seniora ledarroller.

Det här är ingenting nytt, men sedan pandemin började har det skett en ökning av personal som befordras utan att ha adekvat utbildning.

År 2019 uppskattade CMI att ungefär 68 procent, eller 2,4 miljoner av Storbritanniens 3,4 miljoner chefer saknar adekvat utbildning för sin roll.

När antalet chefer som befordras för att de är bra på de funktionella eller tekniska delarna av sitt jobb, men inte har utbildats i hur man hanterar människor, påverkas medarbetarnas liv negativt.

När ledningen blir sämre tycker medarbetare mindre om sina jobb och det kan leda till att de säger upp sig.

ANNONS

Senaste nytt

Mindre motiverade

ANNONS

Medarbetare som beskriver sina chefer som ineffektiva är mindre nöjda med sina jobb samt känner sig mindre värderade och mindre motiverade än de som beskriver sina chefer som effektiva.

Av dem som beskriver sina chefer som ineffektiva känner sig 27 procent nöjda med sina jobb, medan 74 procent av dem som beskriver sina chefer som effektiva känner sig nöjda.

15 procent av dem som beskriver sina chefer som ineffektiva känner sig värderade jämfört 72 procent av dem som beskriver sina chefer som effektiva.

Av dem som beskriver sina chefer som ineffektiva känner sig 34 procent motiverade och bland dem som beskriver sina chefer som effektiva känner sig 77 procent motiverade.

Vill säga upp sig

Hälften av de medarbetare som bedömde sin chef som ineffektiv uppgav att de planerar att säga upp sig nästa år, bland dem som bedömde sina chefer som effektiva är planerar mindre än en fjärdedel att sluta.

Hela 2 018 av arbetstagarna som deltog i undersökningen har dessutom redan lämnat ett jobb på grund av dålig ledning.

CMI:s undersökning visar också att en femtedel av cheferna är osäkra på sin egen ledarskapsförmåga och en tredjedel av dem vill sluta sina jobb under nästa år.

ANNONS

“De med formell ledarutbildning är betydligt mer benägna att lita på sitt team, känna sig bekväma med att leda förändringsinitiativ och att känna sig bekväma med att påtala dåligt beteende”, skriver forskarna, enligt Fortune.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Få toppchefer söker hjälp – trots psykisk ohälsa Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS