Binace, som är världens största handelsplats för kryptovalutor, satsar 200 miljoner dollar i den anrika tidningen Forbes, enligt uppgifter från CNBC.

ANNONS

Pengarna kommer att hjälpa Forbes att genomföra sin plan att gå samman med ett spac-bolag under det första kvartalet, enligt uppgifter till CNBC.

Personerna som har delat med sig av informationen vill förbli anonyma, samtidigt som investerare har blivit allt mer skeptiska gentemot spac-bolag och affärer mellan mediabolag på sistone när många bolag haft det tufft på börsen.

Binance satsar hälften

Enligt uppgifterna kommer Binance att satsa hälften av de 400 miljoner dollar som investerare tidigare har lovat att lägga på affären.

Det kommer göra Binance till en av de största ägarna av Forbes – som har planer på att noteras på New York-börsen under FRBS.

Affären visar även att kryptobolagen tar allt mer plats i samhället och detta är första gången sektorn gör en stor investering i ett traditionellt amerikanskt mediabolag.

Forbes grundades för 104 år sedan av farfadern till tvåfaldige presidentkandidaten Steve Forbes som är den nuvarande chefredaktören. 2014 sålde Forbes en andel på 95 procent till Hong Kong-baserade Integrated Whale Media till en värdering av 475 miljoner dollar.

Forbes är känd för sin flaggskeppstidning och en digital publiceringsmodell som förlitar sig på bidragsgivare. Företaget uppger att tjänsterna når 150 miljoner människor, och mediabolaget har även blivit känt genom sina listor på rika personer samt andra slags listor.

Växande sektor

Samtidigt står det klart att Binances grundare Changpeng Zhaos investering i Forbes kommer vara en växande sektor för Web 3.0-baserade verktyg, som fokusera på en mer decentraliserad version av internet som är baserad på blockkedjor och NFT:er.

ANNONS
ANNONS

”Detta är det första steget på en marknadsplats som har hög potential i införandet av Web 3.0-baserade verktyg,” säger en person med insyn i Binances strategi.

”Vår bransch växer snabbt och man är knäpp om man inte positionerar sig i sektorer som är mogna för investeringar.”

Läs även: Forbes: Världens största sportsimperium 2022 – hela listan [Dagens PS]