Uber försöker desperat locka tillbaka förare till appen i London. Företaget höjer priserna med tio procent – och det är passagerarna som får betala.

ANNONS

Uber märker en allt större efterfrågan i Storbritannien efter pandemin och behöver nu 20 000 extra förare, skriver CNBC.

För att locka till sig nya potentiella förare höjer Uber därför priserna med tio procent i London, och med 25 procent för resor till flygplatserna under ”peak time”.

Passagerare får betala 

Men istället för att minska provisionen på varje resa, har Uber dock beslutat att låta passagerarna betala mer.

Företaget säger att genom att anställa fler förare så minskar automatiskt den höga prissättningen vilket leder till bättre priser för passagerare.

”Vi vet att folk litar på Uber för att boka en säker resa i London och denna lilla prishöjningen hjälper till att minska väntetiderna”, sa företaget i en kommentar till höjningen i veckan.

Londons Uber-förare har klagat på lönerna och arbetsvillkoren, sedan appen lanserades i staden 2012.

Hittat nya jobb

Många förare lämnade företaget under pandemin och har i vissa fall använt sina bilar till att transportera mat istället för människor, och många har hittat helt andra job med bättre arbetsvillkor och löner.

ANNONS
ANNONS

I april gick Uber ut med att man skulle spendera 250 miljoner dollar, eller 2,2 miljarder kronor, på åtgärder som skulle locka tillbaka förarna.

Läs även: Uber slår förväntningarna – trots megaförlust [Dagens PS]