Den tyska säkerhetstjänsten varnar för att den kinesiskstädda hackergruppen APT27 koordinerar attacker mot företag i Tyskland.

ANNONS

Bun­des­amt für Ver­fas­sungs­schutz, BfV, den tyska säkerhets- och underrättelsetjänsten, varnar för en pågående hackerattack mot tyska kommersiella organisationer. Hackergruppen APT27, som backas upp upp av Kina, använder Hyperbro, en fjärrstyrningstrojan, för att komma åt en bakdörr till företagens nätverk, det skriver Bleeping Computer.

Hyperbro fungerar som en bakdörr i minnet och ger möjlighet till fjärradministration. Enligt den tyska säkerhetstjänsten är hackergruppens mål att stjäla känslig information, men de kan även försöka rikta in sig på sina offers kunder.

Skrift ska hjälpa företagen

”Det kan inte uteslutas att aktörerna, förutom att stjäla affärshemligheter och immateriella rättigheter, även försöker infiltrera nätverken av kunder eller tjänsteleverantörer”, sade BfV, skriver Bleeping Computer.

BfV har publicerat en skrift som ska hjälpa organisationer och företag att leta efter Hyperbro-infektioner och anslutningar till APT27:s servrar.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: 820 000 WordPress-sajter hotas av hackare [Dagens PS]