Dagens PS

Blocket backar från prisras på begagnade bilar

bilar
Priserna på begagnade bilar i Sverige har inte alls rasat, som Blocket påstod först i ett pressmeddelande men nu tar tillbaka. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 18 aug. 2023Publicerad: 16 aug. 2023

NY VERSION. I en tidigare version skrev Dagens PS, utifrån uppgifter från Blocket, att priserna rasar på begagnade bilar. Nu skriver Blocket att man fått felaktig information och beklagar det inträffade.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Blocket hävdade först att priserna på miljöbränsle- och hybridbilar backat 22 procent på bara en månad, och att prisfallet slog brett mot begagnade bilar.

Elbilar påstods inte ha sett så låga priser sedan juli 2021 som i juli i år.

Räntehöjningar och stigande inflation uppgavs hålla konsumenternas privatekonomi i schack, vilket fick marknaden för begagnade bilar att tappa i snitt mellan 15 och 22 procent i juli, enligt pressmeddelandet från Blocket.

Efter påstötning från bilsajten Car Up har Blocket tagit tillbaka allt som gjordes gällande i det tidigare pressmeddelandet och beklagar att informationen som sipprade ut var felaktig.

Läs mer här: Rättelse från Blocket.

I det tidigare pressutskicket hävdade Blocket exempelvis att priset på dieselbilar hade rasat med 18,4 procent, men i själva verket har priset stigit med 0,38 procent, enligt Carup.

Läs även: Hot om priskrig i Kina efter ny Tesla-sänkning Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS