Riskkapitalbolaget Triton storsatsar på padel genom koncernen Ledab som blir en av världens största aktörer.

ANNONS

Hittills har 30 förvärv gjorts för att bilda koncernen Ledap, vilket enligt Di-källor är en investering på runt 2,5 miljarder kronor.

Het sport

Padel är hett i Sverige där över en halv miljon svenskar hittills testat sporten och Triton ser möjligheten att investera ytterligare.

”Vi gör investeringen ur Tritons stora fond, som har en storlek på fem miljarder euro, så vi har det kapital som behövs. Vi har inte satt någon övre gräns för hur mycket vi är villiga att investera, utan ser stor potential för ytterligare förvärv och organisk tillväxt på marknader där det inte finns etablerade aktörer”, säger Per Agebäck, partner på Triton, till Di.

Intresset för sporten ökar även i Norden och i övriga Europa och Triton vill vara med och se till så att fler unga kommer i rörelse och ”samla alla som gillar att spela padel på en digital plattform”.

Börsen längre fram

Längre fram kan padelkoncernen även komma in på börsen enligt Per Agebäck.

ANNONS
ANNONS

”Vi är i ett väldigt tidigt stadium och en exit ligger en bra bit fram i tiden. Som alltid kommer vi utvärdera alla möjligheter, där en börsnotering absolut kan vara ett alternativ.”

Läs även: Triton köper Infratek [Dagens PS]