När vd-poster i Sverige tillsätts är god hälsa ett krav från styrelser, därför mår svenska vd.ar bättre än genomsnittssvensken.

ANNONS

Forskning från Institutet för Näringslivsforskning visar att svenska vd:ars hälsa är bättre än gemene mans. De har även bättre hälsa än andra yrkesgrupper som advokater, civilingenjörer och anställda inom finansbranschen, det rapporterar tidningen Chef.

I sin studie konstaterar Institutet för Näringslivsforskning att vd:ar i större bolag mår bättre än vd:ar i mindre bolag och studiens resultat tyder på att bolagsstyrelser, vid en rekrytering, tar hänsyn till en möjlig vd:s hälsa.

”Det finns ett monotont nästan linjärt förhållande mellan ju större företag desto mindre fysiska och mentala hälsoproblem hos cheferna. Vår tolkning är att det är ännu svårare att bli chef för de stora företagen och att det då finns ännu mindre utrymme för hälsoproblem”, säger Joacim Tåg, professor i nationalekonomi vid Hanken School of Economics och programchef vid Institutet för Näringslivsforskning, till Chef.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nu inleds rättegången mot Swedbanks tidigare vd [Dagens PS]