Svensk handel uppvisar urstark framtidstro

Uppdaterad: 16 aug. 2021Publicerad: 16 aug. 2021
handel framtidstro
"Om hela befolkningen vaccinerar sig och vi kan bromsa smittspridningen kommer butikshandeln att gå en stark höst till mötes", säger Karin Johansson på Svensk Handel. (Foto: pressbild)

En framtidstro på “historiska nivåer” märks nu i svensk handel, enligt branschorganisationen Svensk Handels handelsbarometer.

ANNONS
ANNONS

Svenska handlare ger uttryck för en urstark framtidstro, den uppges vara på historiskt höga nivåer även om den faller tillbaka något.

Efter lite lugnare tempo under en tid har även e-handeln tagit fart igen.

I augusti ökar återigen framtidsutsikterna bland landets e-handlare och framtidsindikatorn stiger med 2,5 enheter till 111,4, enligt ett pressmeddelande.

Tror på fortsatt drag i e-handeln

“E-handeln kan knappast hålla samma tillväxttakt som under pandemins första år men den digitala omställningen kommer tveklöst att fortsätta. Vi ser hur många äldre har omfamnat e-handeln under pandemin och de kommer fortsätta att klicka hem varor”, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i en kommentar.

I butikshandeln faller framtidstron med 1,5 enheter till 106,4, men det är ändå en ökning med mer än 20 enheter och vittnar om en stark framtidstro inom svensk handel.

“Många handlare vittnar om en god sommarförsäljning med ökat flöde av kunder i butikerna. Om hela befolkningen vaccinerar sig och vi kan bromsa smittspridningen kommer butikshandeln att gå en stark höst till mötes”, säger Karin Johansson.

Läs mer här.

Läs även: Återhämtning av fysiska butiker – handeln ökar

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.