Det blir ingen börsnotering. I stället säljs den välkända kedjan till utländska ägare. ”Ett naturligt steg”, menar vd Hans Ohlsson.

ANNONS

Så sent som våren 2018 talades det om en planerad börsnotering för e-handelsjätten Ellos Group, enligt uppgifter till sajten Breakit. Och ett halvår senare uppgav största ägaren Nordic Capital att man ville fortsätta stötta bolagets utveckling.

Men nu står det klart: börsplanerna skrotas och i stället blir ”klenoden” Ellos belgiskt när riskkapitalbolaget Nordic Capital säljer större delen av sitt innehav till Benelux-baserade FNG, rapporterar Dagens Industri på fredagsmorgonen.

”Europeisk expansion är ett naturligt nästa steg för Ellos Group och vi kan nu öka takten med FNG som ny ägare. FNG har omfattande erfarenhet från den europeiska modebranschen och kommer kunna bidra med nya insikter och strategiskt stöd i nästa steg på vår utvecklingsresa”, säger Hans Ohlsson, vd på Ellos Group, i en kommentar enligt Di.

Ellos Group – vars egna varumärken Ellos, Jotex och Stayhard ingår i köpet – säljs för 2,4 miljarder kronor samtidigt som Nordic Capital blir kvar som minoritetsägare. Köparen FNG handlas i sin tur på börserna i Bryssel och Amsterdam och har en omsättning på 5,3 miljarder per år, enligt affärstidningen.

ANNONS
ANNONS

Den svenska katalogklassikern grundades 1947 av Olle Blomqvist och Lars Gustavsson och var från början menat att heta LO. Genom åren har bolaget bland annat ägts av både ICA-koncernen och modegiganten Pinault-Printemps-Redoute.