Voi har ambitiösa mål för 2020. Elsparkcykelbolaget siktar på att växa med flera hundra procent och uppnå på en omsättning på över en miljard. 

ANNONS

Det är nyhetsbyrån Finwire som rapporterar om de ambitiösa målen, som ska uppnås genom att företaget höjer sina bruttomarginaler samtidigt som man minskar på energiutgifterna.

I ett föredrag för analyshuset Pareto i fredags berättade även företaget att det kommer att ersätta sina nuvarande scootrar med en ny version, som ska ha en batterilivslängd på över 1,5 år i stället för 9-12 månader.

En viktig del i expansionen är också att Voi börjar få fäste i Tyskland. Numera har företaget fått licens i 10 av 12 möjliga städer i landet.

Elscooterbolaget har tidigare varit öppet med sina ambitiösa mål. Till DI Digital har vd:n Fredrik Hjelm bland annat sagt att företagets mål för 2019 är att ”växa med hundratals miljoner kronor”.

ANNONS
ANNONS

Största ägaren i Voi är svenska investmentbolaget Vostok New Venture, som äger ungefär 30 procent av aktierna i Voi, skriver Di Digital.