Prislappen, om affären blir av, kan bli cirka 22 miljarder kronor.

ANNONS

Breakit berättar med hänvisning till Bloomberg News om att förhandlingar pågår mellan den amerikanska taxiapptjänsten Uber och svensken Magnus Olsson, som enligt sajten drabbades av en hjärnblödning 2011 och ett år efter det grundade sitt bolag Careem tillsammans med Abdullah Elyas och Mudassir Sheikha.

Magnus Olsson hade då gått och funderat på vad han ville göra. Det resulterade enligt artikeln i att han sade upp sig från konsultjätten McKinsey och förverkligade en livsdröm.

Nu kan alltså hans bolag bli uppköpt av Uber för ett pris på 2-2,5 miljarder dollar, runt 22 miljarder kronor alltså.

”Careem är etablerade i Mellanöstern och norra Afrika. De har tidigare i år fört samtal med investerare om en ny finansieringsrunda på 500 miljoner dollar vilket skulle ge bolaget ett nytt företagsvärde på 1,5 miljarder dollar”, skriver Breakit, som refererar till Bloomberg News.

Huruvida det nu blir en affär där Uber står som köpare av Magnus Olssons bolag återstår att se. Enligt källor är inga definitiva beslut fattade, transaktionen kan utebli, framgår det.

ANNONS
ANNONS

”Magnus Olsson är något av en doldis på den svenska techscenen men har en intressant historia bakom sig. Han startade sitt första bolag redan som 15-åring – innan han började arbeta på konsultjätten McKinsey”, berättar Breakit.