Imagilabs heter startupbolaget vars mål är att väcka intresset för programmering hos fler unga tjejer. Nu har bolaget genomfört sin första finansieringsrunda – med lysande resultat.

ANNONS

Det skriver Di Digital. Imagilabs grundandes av kompisgänget på Kungliga Tekniska Högskolan under 2018, och inte ens ett år efter starten har man genomfört den första finansieringsrundan och tagit in 1,55 miljoner kronor i riskkapital.

Sju investerare har enligt Di Digital gått in i Imagilabs, bland annat Stings investeringbolag Propel Capital och Nicolas Grasset, tidigare teknikchef på Lifesum.

”Det kommande året fokuserar vi på att komma ut på marknaden. Kapitalet kommer att spenderas på det samt på produktutveckling och att göra oss mer synliga”, säger Alexa Edström, medgrundare av Imagilabs, till Di Digital.

De andra två medgrundarna heter Beatrice Ionascu och Dora Palfi. Palfi är vd för Imagilabs, som den 28 maj lanserade sin första produkt: Imagicharm. Det är en kub som sätts fast på en nyckelring och är gjord för att kunna användas som accessoar, något som gör den enkel att ha med sig, beskriver Di Digital.

Imagicharm kopplas till mobilen och genom en app kan användaren programmera olika funktioner som syns i kuben. När användarens färdigheter inom programmering utvecklas kan ytterligare funktioner låsas upp.

”Vi märkte att målgruppen tycker att det är viktigt att uttrycka sig, att de vill ha fora med andra personer med samma intressen, samt att de använder mobilen mer än datorer. Det tog vi till oss och med de erfarenheterna skapar vi Imagicharm”, förklarar Dora Palfi i artikeln.

ANNONS
ANNONS

Imagilabs har fått mycket stöd från KTH, står det i en artikel på universitetets sajt. Bland annat har bolaget fått delta vid KTH Innovations Brighter-program i New York, och Imagilabs gick också till final i en tävling i social innovation för unga, arrangerad av EU, efter att ha rankats topp 10 av de 800 bolag som deltog.

Som grädden på moset fick fick Imagilabs tre grundare medverka i Apples ”Female Founders”-program tidigare i år. Programmet är en del av en satsning på att stötta kvinnor inom tech och konferensen ägde rum i Apples högkvarter i Cupertino, Kalifornien. Imagilabs var det enda svenska bolag som valdes ut till programmet.