Ett israeliskt startup-företag vill optimera e-handeln för små butiker i storstäderna, skriver TechCrunch.

ANNONS

De heter CommonSense Robotics och fokuserar på att optimera lagerhusens varuhantering för e-handelsmarknaden. Företaget planerar att expandera utanför Israel och vill öppna micro-center i Europa och USA också. De vill inte arbeta för stora lagerhus som Amazon och Walmart, utan vänder sig istället till lokala, mindre butiker utspridda på olika ställen i storstäderna.

Så här fungerar det, enligt artikeln:

Små, platta lagerrobotar åker kors och tvärs över golvet med kundkorgar på huvudet. En centraldator håller koll på alla enheter samtidigt och kan optimera vägen. Golvet är fritt från varubackar, som istället ligger högre upp, så att robotarna kan röra sig fritt därunder och åker självmant till sin laddare när de behöver laddas. En annan, större sorts robot finns också som kan plocka ner varor från hyllor och ge till smårobotarna. Vid riktigt stora varor krävs dock mänsklig kraft. Annars kan personalen fokusera på att skanna in varor och fylla i kassar (eller korgar) med varor utan att behöva traska runt omkring i butiken.

Om du har en populär liten mataffär som vill starta en e-handel så betalar du en avgift till företaget och skickar dina beställningar till CommonSense Robotics. De i sin tur sätter upp micro-center av lager allt efter behov och sköter hela kedjan, från packning till leverans, förklaras det vidare i artikeln. De konkurrerar med andra startups, som till exempel franska Exotec Solutions.

ANNONS
ANNONS

KÄLLA: CommonSense Robotics makes your warehouse work like clockwork [TechCrunch] >