Prins Harrys nya jobb blir som tech-chef i Silicon Valley. Han har rekryterats som ny chief impact officer på BetterUp, en startup som sysslar med coaching och mental hälsa.

ANNONS

Prins Harry gör sig hemmastadd i Kalifornien och ger sig nu in i techsektorn i San Fransisco och Silicon Valley. Wall Street Journal skriver att han fått ett chefsjobb på en startup-unicorn som sysslar med coaching och mental hälsa, BetterUp.

Rollen är som chief impact officer, en ungefärlig översättning till svenska är påverkanschef.

Lämnade under uppmärksammade former

Den brittiske prinsen lämnade under uppmärksammade former Storbritannien tillsammans med sin fru, Meghan Markle, hertiginna av Sussex. I en intervju med Oprah Winfrey, som hertigen och hertiginnan av Sussex gjorde i februari, berättade de bland annat hur mycket deras mentala hälsa påverkats av pressen som brittiska kungliga.

Nu gör alltså Harry slag i saken efter han lämnat det kungliga livet och ger sig nu in i företagsvärlden, där han satsar på ett jobb där han ska kämpa för bättre mental hälsa.

Svårt att svara på formulär

Han ska själv ha använt appen under flera månader, skriver WSJ. Att fylla i det ursprungliga frågeformuläret var lite besvärligt eftersom hans bakgrund inte passar en flervalslista med frågor. ”Jag inser att jag är en avvikare så det finns ingen anledning att få ingenjörerna på det!” skämtade han och tillade:

”Jag matchades med min coach som ärligt talat är riktigt fantastisk och alltid har gett mig goda råd och ett nytt perspektiv, vilket är så värdefullt.”

Ingen ceremoniell roll

”Jag tänker hjälpa till att skapa påverkan i människors liv. Proaktiv coaching ger oändliga möjligheter till personlig utveckling, ökad medvetenhet och ett allt som allt bättre liv”, sa prins Harry i ett mejlsvar till Wall Street Journal på frågor om varför han tar jobbet.

ANNONS
ANNONS

Det ska inte heller vara någon ceremoniell roll som är prins Harrys nya jobb, han ska aktivt arbeta tillsammans med bolaget för att utveckla produkten.

”Det är en meningsfull och köttig roll”, säger BetterUps vd Alexi Robichaux om sin kungliga rekrytering, skriver WSJ.

Läs mer: Här bor du kungligt – om du har råd – Dagens PS