Dagens PS

Småspararnas favorit rasar efter ägarens attack

Småspararnas favorit rasar efter ägarens attack
Företaget Intervacc tror fortfarande på succé för vaccinet mot hästsjukdomen kvarka. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 23 mars 2023Publicerad: 23 mars 2023

Småspararnas favorit har rasat på First North det senaste knappa året. Från att ha värderats till nära fem miljarder har värdet på företaget rasat 90 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Småspararnas favorit om man ser till antalet ägare på småbolagslistan på First North, hästvaccinföretaget Intervacc, rasar rakt ned i källaren.

Tappat 90 procent

Fram till mitten av 2021 rusade företaget på börsen, och hade till slut ett börsvärde på nästan fem miljarder kronor enligt Dagens Industri.

Efter det har det gått sämre. Under den senaste månaden har aktien fortsatt att rasa.

Kursfallet är 90 procent, och bland annat Robur, Handelsbanken Fonder och Fjärde AP-fonden har drabbats enligt DI.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Attack från storägare

Nu går Hans Isoz, som är bolagets näst största ägare, till hård attack i ett svar på Twitter uppger DI.

”Det är otroligt smärtsamt att bevittna. Svårt att regissera ens om man försökte. Den tekniska plattformen och vaccinerna håller – efterfrågan kvar att bevisa”, skriver Hans Isoz.

“Magiskt fast tvärtom”

“Men människorna runt bolaget har på något underligt sätt sänkt hela förtroendet och framtidstron. Magiskt fast tvärtom”, fortsätter han.

Hans Isoz ska under förra året regelbundet ha köpt aktier i Intervacc. Han ägde mer än en miljon aktier, mer än 2 procent av bolaget, ett innehav som nu rasat i värde.

Magiskt fast tvärtom

Sänkt förtroendet

Det var i samband med bokslutsrapporten i mitten av februari som aktien föll snabbare än tidigare som Hans Isoz skrev sin kritiska tweet.

Dagens Industri pratar med företagets vd Andreas Andersson, som tycker att det “är jättetråkigt” att storägaren Hans Isoz tycker att människorna runt Intervacc sänkt förtroendet för företaget.

Tror på vaccinet

”Vi har stor tilltro på Strangvac , och tror att det kommer att göra en jättestor skillnad för hästar”, säger Andreas Andersson till DI.

Anledningen till att företagets siffror inte ser bättre ut skyller han på att man just lanserat sitt vaccin i Europa, och att det tar tid innan försäljningen kommer igång.

Läs även: Småspararguiden fälls i domstol: “Vilseledande” 

Läs även: Roger Akelius upprörd över “osant rykte” 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS