Nu hotar en smäll på 2 miljarder dollar Teslas vd och grundare Elon Musk. Bakgrunden är en pågående rättsprocess om SolarCity-förvärvet.

ANNONS

Om Teslas vd Elon Musk förlorar i domstol, där han ska försvara köpet av SolarCity, riskerar han att åka på en smäll på uppemot 2 miljarder dollar, drygt 17 miljarder kronor i dagens valutakurs.

Det är CNBC som rapporterar att elbilsjätten Teslas vd och skapare under rättsprocessen som inleds på måndagen riskerar ett saftigt ekonomiskt bakslag.

Tesla förvärvade SolarCity 2016 för 2,6 miljarder dollar och Elon Musk anklagas av Teslas aktieägare för att ha satt sina egna intressen före aktieägarnas.

Inte erkänt något fel

Elon Musk med familj ska enligt anklagelserna ha gynnats i affären i egenskap av största aktieägare, samtidigt hävdar aktieägarna att centrala detaljer undanhållits och att ansvaret för förvaltningen brustit.

Tesla med Elon Musk och övriga ledningen har tidigare gått med på en förlikning efter att ha blivit stämda. I den gick man med på att betala 60 miljoner dollar.

Dock har varken Elon Musk eller någon annan i ledningen erkänt att fel har begåtts i samband med förvärvet av SolarCity.

I dag, måndag, startar rättsprocessen i Wilmington, Delaware, USA, där Elon Musk representeras av flera advokater, domstolsförhandlingarnas väntas pågå i elva dagar, till den 23 juli, enligt CNBC.

Världens tredje rikaste person

Om Elon Musk får betala 2 miljarder dollar, så drabbar det förstås ingen fattig.

Elon Musk är i skrivande stund god för 162,8 miljarder dollar, enligt tidskriften Forbes lista över världens rikaste personer.

ANNONS
ANNONS

Det placerar Musk på tredje plats på listan efter tvåan Bernard Arnault med familj (188,6 miljarder dollar) och listettan Jeff Bezos, som i realtid när artikeln hade en förmögenhet på 212 miljarder dollar.

Läs även: Elon Musk bor i uppfällbart hus på 37 kvadratmeter [Dagens PS]

Läs vidare: Starlink: Bredband från Elon Musk – till hela jorden [Dagens PS]