Ilija Batljan har utnämts till Stockholms främste entreprenör. Han är ”Sveriges fastighetskung”, heter det bland annat i motiveringen.

ANNONS

Den tidigare S-politikern Ilija Batljan grundade Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, för fem år sedan där han är också är vd.

Enligt juryn för EY Entrepreneur of the Year är han en värdig pristagare av utmärkelsen Stockholms främste entreprenör.

”SBB:s rekordsnabba resa är ett kvitto på vilken fantastisk entreprenör Ilija är. Han förtjänar verkligen utmärkelsen och jag tror dessutom att han har alla möjligheter att ta hem det nationella priset”, säger Pernilla Ramslöv, juryordförande, i ett pressmeddelande.

Juryn – ”ett oemotståndligt driv”

Vinnarna i region Stockholm utsågs av en extern oberoende jury. Juryns motivering att utnämna Ilija Batljan till främste entreprenören i Stockholm lyder:

”Med ett oemotståndligt driv, intelligens, ödmjukhet och kraft har denna person lyckats bygga sitt drömföretag trots tuffa förutsättningar från barnsben. Med stor beslutsamhet startade man sitt bolag och på bara fem år har entreprenören blivit Sveriges fastighetskung med en balansomslutning på 120 miljarder och en ambition att bli Europas största fastighetsbolag.”

Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Petra Ringström, Steamery, medan Erik Martinson och Björn Lind, Svea Solar, utsågs till ”Årets manliga stjärnskott”.

SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Stefan Jansson, Polarium Energy Solutions.

ANNONS
ANNONS

I januari utses den nationella vinnaren av EY Entrepreneur Of The Year vid en gala i Stockholms stadshus.

Vinnaren där representerar sedan Sverige i Monte Carlo i juni där entreprenörer från hela världen gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Läs även: SBB ska bygga tusen hyresrätter om året [Dagens PS]