Dagens PS

Slaget om Tre Kronor – konkurrenten höjde budet

Tre Kronor
Lennart Sten vd för Svenska Handelsfastigheter, som lag ett motbud på Tre Kronor. (Foto: TT)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 06 maj 2021Publicerad: 06 maj 2021

Budet på fastighetsbolaget Tre Kronor höjdes igår med tre kronor av Handelsfastigheter som strider om att köpa företaget. Motståndare är Tredje AP-fondens bolag Trophi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I förrgår skrev Dagens PS om striden mellan Tredje AP-fondens fastighetsbolag Trophi och Handelsfastigheter om att köpa Tre Kronor Property Investment. Trophi höjde Handelsfastigheters bud på 151 SEK till 160 SEK, idag kontrar den första budgivaren med en höjning om tre kronor per aktie.

Köpt tio procent

De har redan köpt tio procent av aktierna i fastighetsbolaget, främst från Cifta. 982 644 aktier av totalt 1 032 644 aktier förvärvades för 163 SEK per aktie från Citifa AB, som ägs av Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm. Barchan sitter i Tre Kronors styrelse, som så sent som i förrgår sade sig kunna acceptera Trophi bud. Trophis bud var värt 1,65 miljarder SEK och Handelsfastigheters bud ligger på 1,68 miljarder SEK.

“Tre Kronor har ett mycket bra bestånd av handelsfastigheter som väl kompletterar vår portfölj. Utifrån den gemensamma målsättningen att skapa attraktiva handelsplatser ser vi intressanta skalfördelar genom att kombinera bestånden. För att ge resterande aktieägare tid att utvärdera vårt reviderade erbjudande och i syfte att uppnå ett innehav om mer än 90 procent av aktierna i Tre Kronor, förlänger vi acceptperioden till den 20 maj 2021”, säger Lennart Sten vd för Svenska Handelsfastigheter.

Läs mer: Fler företagsnyheter på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS